Închide Close

Editura Humanitas

Denise Drace-Brownell, Will Brownell, Primul nazist

Erich Ludendorff, omul care l-a făcut posibil pe Hitler

Din categoriile istorie

În colecția Ebook

EBOOK > epub / pdf

 

Traducere de Mugurel Butuza

 

Figura lui Erich Ludendorff este esențială pentru a înțelege cursul final al Primului Război Mondial și evoluția Germaniei în perioada interbelică. Fără Ludendorff la comanda armatelor și a imperiului, istoria ar fi luat-o pe alte căi, probabil mai pașnice, naziștii nu ar fi ajuns la putere și al Doilea Război Mondial nu ar mai fi avut loc. Acestea sunt tezele prezentate în volumul de față, axat pe viața și faptele unuia dintre cei mai importanți comandanți militari ai secolului XX. Cartea aduce în fața pasionaților de istorie argumente și analize, lăsând loc interpretărilor și concluziilor personale ale cititorului. O lectură captivantă, plăcută, lămuritoare.

 

 

„În decembrie 1937, cu puţin timp înaintea începerii celui de-al Doilea Război Mondial, în Germania aveau loc fastuoasele funeralii ale generalului Erich Ludendorff. Pe ultimul său drum era însoţit şi de Hitler, într-un gest de celebrare a optimismului nazist.

Onorurile au fost nenumărate. Revista Life afirma că Ludendorff fusese magnific, iar pe frontispiciul ei se putea citi: «Germania îl înmormântează pe cel mai mare general al Marelui Război»… Revista îl mai numea pe Ludendorff «cel mai capabil general apărut în cursul războiului mondial» şi «egal, din punct de vedere militar, al lui Robert E. Lee».“ — AUTORII

 

> ediția tipărită

Despre Denise Drace-Brownell

DENISE-DRACE‑BROWNELL, JD, MPH, a studiat la colegiile Columbia şi Rutgers, precum şi la Universitatea din Illinois şi la Universitatea din Pennsylvania.

Despre Will Brownell

Dr. WILL BROWNELL este cercetător cu experienţă militară şi universitară. A studiat la Fay, Exeter, Cornell, Columbia, şi la universităţi din Madrid şi Paris. Este autorul volumului So Close to Greatness, biografia lui William C. Bullitt, primul ambasador al Statelor Unite în Uniunea Sovietică.

Alte Detalii
  • Categorie: ebook
  • Titlu: Primul nazist
  • Subtitlu: Erich Ludendorff, omul care l-a făcut posibil pe Hitler
  • An apariție: 2020
  • Format: EPUB / PDF
  • ISBN: 978-973-50-6849-3-X
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: istorie
  • Autor: Will Brownell, Denise Drace-Brownell
  • Traducere: Mugurel Butuza

Noi apariții

Author Spotlight

Ioana Pârvulescu

pagina autorului

IOANA PÂRVULESCU predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Bucureşti. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a iniţiat şi coordonat colecţia „Cartea de pe noptieră“. În 2013 a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru literatură.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact