Închide Close
Cartea feţelor. Revoluţia Facebook în spaţiul social

Editura Humanitas

Alexandru-Brăduţ Ulmanu, Cartea feţelor. Revoluţia Facebook în spaţiul social

Din categoriile eseistică

În colecția Ebook

EBOOK – EPUB / PDF

„Am pornit în documentarea şi scrierea acestei cărţi cu câteva întrebări în minte. Altele s-au conturat pe parcurs. Ce schimbă social media? De ce spunem că Facebook e o revoluţie? Dacă n-am fi avut Twitter şi Facebook, s-ar fi petrecut lucrurile la fel în Tunisia, în Egiptul care s-a scuturat de dictatura lui Mubarak, în Republica Moldova? Influenţează social media lumea politică şi modul în care suntem guvernaţi? Cum ne-am fi luat informaţiile despre cutremurul, tsunami-ul şi accidentul nuclear din Japonia? De ce anumite acţiuni strâng mii de susţinători, în timp ce altele se îneacă în anonimat? Cum ne afectează faptul că suntem conectaţi toată ziua la ceea ce spun şi ce fac prietenii? Prietenii virtuali, sau reali? Cum schimbă social media jurnalismul şi ce pot face gazetarii? Mi-am pus toate aceste întrebări (şi altele) şi am încercat să văd ce răspunsuri pot găsi. Am stat de vorbă cu zeci de oameni, le-am cerut părerea şi am vrut să le înţeleg poveştile." (Alexandru-Brăduţ ULMANU)

Despre Alexandru-Brăduţ Ulmanu

ALEXANDRU-BRĂDUŢ ULMANU (născut în 1973, la Bucureşti) activează în presă din 1991, iar din 1996 predă jurnalismul în calitate de cadru didactic universitar şi trainer. A lucrat în presa scrisă, online, radio şi de agenţie şi s-a ocupat cu predilecţie de cultură şi media. Şi-a luat licenţa şi a absolvit masteratul la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) a Universităţii din Bucureşti, unde ulterior a început să ţină cursuri de jurnalism şi comunicare. Este, de asemenea, trainer internaţional în jurnalism - a susţinut programe de pregătire profesională cu jurnalişti în toată ţara, dar şi în Belgia, Cehia, Republica Moldova, Armenia şi Statele Unite. Este coautor al mai multor cărţi de jurnalism în română şi engleză şi a numeroase articole şi studii publicate în ţară şi în străinătate. După o bursă Freedom Forum la cotidienele americane USA Today şi Florida Today în 1992, a revenit în SUA în anul universitar 2000/2001, când a fost bursier Fulbright la prestigioasa Annenberg School for Communication de la University of Southern California, Los Angeles, unde a studiat comunicarea online şi a scris pentru Online Journalism Review; în 2007/2008, a fost bursier al Carter Center din Atlanta. Internetul, jurnalismul online şi social media se numără printre preocupările sale principale. În 2001, a conceput şi susţinut primul curs de jurnalism online din România, la FJSC. Între proiectele sale online se numără relansarea site-ului evz.ro, în 2005, care, sub conducerea lui, a devenit primul ziar online din România cu o secţiune de bloguri. În prezent scrie pentru o serie de publi caţii, între care Esquire şi EJC Magazine, precum şi pe blogul său, jurnalismonline.ro. Poate fi urmărit şi pe Twitter, la twitter.com/bradutz.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Cartea feţelor. Revoluţia Facebook în spaţiul social
  • An apariție: 2012
  • Ediție: I
  • Format: EPUB / PDF
  • ISBN: 978-973-50-3616-4-X
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: eseistică
  • Autor: Alexandru-Brăduţ Ulmanu

Noi apariții

Author Spotlight

Neagu Djuvara

pagina autorului

NEAGU DJUVARA (1916–2018) s-a născut la Bucureşti, într-o familie de origine aromână aşezată aici la sfârşitul secolului al XVIII-lea, care a dat ţării mai mulţi oameni de seamă. Licenţiat la Sorbona (istorie, 1937) şi doctor în drept (Paris, 1940). Participă la campania din Basarabia şi Transnistria (iunie–noiembrie 1941); rănit în apropiere de Odessa.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact