Închide Close

Editura Humanitas

Des MacHale, Comicpedia

Peste 5000 de citate amuzante

Din categoriile umor

În colecția

„Am fost cel mai aproape de un «ménage à trois» când am ieşit cu un schizofrenic“ (Rita Rudner). „Anglia e singura ţară din lume unde mâncarea este mai periculoasă decât sexul“ (Jackie Mason). „Belgia? O ţară întemeiată de englezi ca să-i enerveze pe francezi“ (Charles de Gaulle). „Îl plătim mai mult decât face, dar merită“ (Samuel Goldwyn). „Când te laudă un critic, te simţi ca şi cum călăul ţi-ar spune că ai un gât frumos“ (Eli Wallach).

Des MacHale, matematicianul pasionat de colecţionarea vorbelor de duh, reintră în atenţie cu o recoltă nouă, impresionantă ca dimensiuni: peste patru mii de citate strânse cu un surâs în colţul gurii. Printre cotizanţi întâlnim actori, sportivi, oameni politici, scriitori, oameni de ştiinţă, arhitecţi, muzicieni etc. De la Winston Churchill la Joan Rivers, de la Germaine Greer la Pablo Picasso şi de la Mae West la Arturo Toscanini, ei confirmă că umorul e bun conducător de inteligenţă şi că ziua în care nu ai râs e o zi ratată.

Traducere de Radu Paraschivescu

Despre Des MacHale

La universitatea din Cork exista un matematician de tot rasul, il cheama Des MacHale si nu este doar profesor, ci si antologator al vorbelor cu dichis. In ochi ii joaca un licar hatru, iar in minte i se invart mii de citate – unele idioate, altele delicioase, insa absolut toate de un haz nebun. Des MacHale le culege rabduliu si jovial, dupa care le asaza intre coperte si le trimite la tipar. Rezultatul e o gala a panseurilor din toate domeniile. Irlandezul nu doreste sa isi scrie marea opera sau sa fundamenteze teorii matematice noi. Se multumeste sa rada in avanpremiera, parca pentru a ne starni pofta inaintea festinului. Este semnatarul unor colectii savuroase, dintre care se disting The Humour of Cork, The Complete Guide to the Quiet Man, The Book of Elephant Jokes, Wit, Irish Wit, Lovers'Wit, Ultimate Wit, Ready Wit si Wit Bides Again.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Comicpedia
 • Subtitlu: Peste 5000 de citate amuzante
 • An apariție: 2012
 • Ediție: I
 • Pagini: 420
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-3500-5
 • Domeniu: umor
 • Autor: Des MacHale
 • Traducere: Radu Paraschivescu

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact