Închide Close
De ce e sexul o placere?

Editura Humanitas

Jared Diamond, De ce e sexul o placere?

Evolutia sexualitatii umane

Din categoriile ştiinţă, psihologie & antropologie

În colecția Ştiinţă

In comparatie cu obiceiurile sexuale ale celorlalte animale, cele ale oamenilor par bizare: suntem singura specie care isi duce viata sexuala departe de privirile indiscrete ale semenilor; mai mult, oamenii fac dragoste oricand, reproducerea nefiind singura ratiune a sexului. Cartea lui Jared Diamond demonstreaza rolul crucial al sexului, alaturi de cucerirea pozitiei bipede si de cresterea dimensiunilor creierului, in conturarea trasaturilor omului. Biolog, fiziolog, biogeograf, preocupat si de lingvistica, istorie sau de stiintele sociale, Jared Diamond este una dintre cele mai complexe figuri ale stiintei contemporane. In afara de cariera academica – este profesor la UCLA –, Jared Diamond este si autor a numeroase carti adresate publicului larg. In 1998 a primit Premiul Pulitzer pentru Guns, Steel, and Germs.

Despre Jared Diamond
Pana de curand profesor de fiziologie la University of California din Los Angeles, Jared Diamond preda acum geografia la aceeasi universitate. A scris trei carti pentru publicul larg, toate de mare succes: The Third Chimpanzee: The Evolution and Future of the Human Animal (1992, The Los Angeles Times Book Award si premiul britanic Rhone-Poulenc pentru carte stiintifica in acelasi an), Guns, Germs, and Steel: the Fates of Human Societies (1997, Premiul Pulitzer in 1998) si Why is Sex Fun? (De ce e sexul o placere?, Humanitas, 1999). Activitatea de teren a lui Diamond este impresionanta: are la activ 17 expeditii in Noua Guinee si insulele invecinate (a elaborat pentru guvernul Indoneziei un plan de conservare a parcului national din Noua Guinee), si altele in America de Sud, Africa, Asia si Australia. Este membru al National Academy of Sciences, American Academy of Arts and Sciences, American Philosophical Society, iar valoarea cercetarilor sale a fost recunoscuta prin premii acordate de American Physiological Society, National Geographic Society si Zoological Society of San Diego.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: De ce e sexul o placere?
 • Subtitlu: Evolutia sexualitatii umane
 • An apariție: 2007
 • Ediție: a II-a
 • Pagini: 200
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-1699-9
 • Colecție: Ştiinţă
 • Domeniu: ştiinţă, psihologie & antropologie
 • Autor: Jared Diamond
 • Traducere: Andreea Dima

Noi apariții

Author Spotlight

Oliver Sacks

pagina autorului

OLIVER SACKS (9 iulie 1933 – 30 august 2015) s-a născut la Londra, într-o familie de medici, şi a studiat medicina la Queen's College, Oxford. La începutul anilor '60 s-a stabilit în Statele Unite, la San Francisco. Din 1965 a locuit la New York, unde a fost profesor de neurologie la Albert Einstein College of Medicine. Preocuparea sa constantă a fost lucrul cu pacienţii suferind de boli neurologice pentru a-i ajuta sa trăiască în condiţii cât mai apropiate de normalitate.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact