Închide Close
Despre ierarhiile divine. Fascinaţia Unului şi lumile din noi

Editura Humanitas

Madeea Axinciuc , Despre ierarhiile divine. Fascinaţia Unului şi lumile din noi

Din categoriile religie, filozofie

În colecția Ebook

EBOOK – EPUB / PDF

Tema în jurul căreia se configurează demersul acestei cărţi este, într-o primă formulare, necritică, cea a ierarhiilor divine. Cadrul metodologic şi de cercetare se înfiripă la confluenţa dintre filosofia religiei şi religie comparată, cu trimiteri înspre domenii de interfaţă precum studiile contemplative, studiile cognitive, filosofia ştiinţei, hermeneutică. Miza este aceea de a înţelege care este sensul şi dinamica ierarhiilor divine, aşa cum sunt ele înfăţişate în diferite tradiţii religioase şi de gândire, pentru a scoate la lumină, în oglindă, diferitele moduri de percepţie şi întruchipare a structurii şi dinamicii lumii/lumilor, printr-un demers care se doreşte relevant pentru înţelegerea omului.

Despre Madeea Axinciuc

Madeea Axinciuc (n. 1976), în prezent profesor universitar doctor la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, este director al programului interdisciplinar de Studii Religioase – Texte și Tradiții al Universității din București. A efectuat stagii de documentare și cercetare la Universitatea Ebraică din Ierusalim, Universitatea din Tel Aviv, Colegiul Noua Europă – Institut de Studii Avansate, Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies, Universitatea din Hamburg, Universitatea din Leiden. A susţinut o serie de prelegeri şi a publicat mai multe articole şi studii de specialitate în domeniul filozofiei religiei și al religiei comparate. Este director fondator al Programului de Studii Iudaice şi membru fondator al Centrului de Studii Medievale din cadrul Universităţii din Bucureşti. Cel mai recent volum publicat este Profetul și oglinda fermecată. Despre imaginație și profeție în Călăuza rătăciților de Moise Maimonide, Humanitas, București, 2008.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Despre ierarhiile divine. Fascinaţia Unului şi lumile din noi
  • An apariție: 2014
  • Ediție: I
  • Format: EPUB
  • ISBN: 978-973-50-4681-1-X
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: religie, filozofie
  • Autor: Madeea Axinciuc

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact