Închide Close

Editura Humanitas

John Tierney, Christopher Buckley, Dumnezeu mi-e broker

Din categoriile literatură

În colecția

Un fachir al bursei newyorkeze paraseste metropola si pleaca sa se reculeaga departe de lumea dezlantuita. Ajuns la manastirea Cana, el devine fratele Mog (prescurtare de la "Mogul") si cunoaste un abate care vrea sa-i foloseasca deprinderile pentru rentabilizarea asezamantului. Caci manastirea Cana sta sa cada, resursele sunt puþine, iar banii lipsesc din cont. Fratele Mog se prinde in hora revirimentului, dar trebuie sa combata apetitul bolnav pentru literatura motivationala pe care-l are abatele, convins ca diversii guru cu tiraje cosmice pot fi surse de inspiratie si modele de urmat. Lucrurile se complica odata cu descinderea la Cana a monseniorului Raffaello Maraviglia, personaj care nu-si merita numele si care nutreste o pasiune frenetica pentru vinurile de colectie si pentru meciurile lui AC Milan. Rezultatul este o farsa cu accente bufe, in care intervine la un moment dat si bratul lung al FBI-ului.

Despre John Tierney

JOHN TIERNEY (n. 1953) este ziarist si lucreaza la New York Times din 1990. Isi incepe activitatea in presa ca student la Universitatea Yale, unde conduce revista Yale Daily News. Inainte de-a ajunge la New York Times lucreaza pentru ziarele Bergen Record si Washington Star, precum si pentru revistele Science 86, Health si Discover. Tierney se considera libertarian si scrie articole cu o pronuntata tenta critica despre razboiul impotriva drogurilor, Amtrak, reciclarea obligatorie a deseurilor si o multime de alte subiecte. Este autorul volumului The Best Case Scenario Handbook, o parodie a serialului The Worst Case Scenario Handbook.

Despre Christopher Buckley

CHRISTOPHER BUCKLEY (n. 1952, Washington), scriitor si editor la Forbes, este unul dintre satiristii politici de forta ai Americii. Fost consilier personal al lui George Bush, Buckley nu rateaza prilejurile de a-i lua peste picior pe democrati, ba chiar le vaneaza pasii gresiti. Dovada? Romanul NoWay to Treat a First Lady (Nu te porti asa cu Prima Doamna), publicat la scurta vreme dupa scandalul Monica Lewinsky. Viata pe coridoarele puterii, crizele de pe Capitol Hill sau de la Casa Alba, raporturile administratiilor democrate cu tarile islamice si obsesiile americanului de rand (la loc de cinste, OZN-urile, indobitocirea prin televiziune si literatura motivationala) sunt subiectele predilecte pe care Buckley le fructifica in veritabile recitaluri de maiestrie comica.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Dumnezeu mi-e broker
  • An apariție: 2008
  • Ediție: I
  • Pagini: 208
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-50-2146-7
  • Domeniu: literatură
  • Autor: John Tierney, Christopher Buckley
  • Traducere: Razvan Nastase

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact