Închide Close
Furie

Editura Humanitas

Salman Rushdie, Furie

Din categoriile literatură

În colecția Raftul întâi

In ciuda a trei romane si a unei carti despre Nicaragua mult apreciate, publicate inainte de 1988, Salman Rushdie a capatat o apasatoare celebritate internationala o data cu sentinta de condamnare la moarte pronuntata impotriva lui de un tribunal islamic in urma publicarii romanului Versetele satanice. Cu toate acestea, el n-a incetat sa scrie, sporind numarul intrebarilor despre lumea in care traim – o lume pe care o priveste cu o subtila ironie si cu o necrutatoare luciditate. Asa se face ca anul trecut ii aparea la New York, orasul in care s-a stabilit de catava vreme, romanul Furie, care urma unei lungi serii de carti de succes. Centrat in jurul lui Malik Solanka, personaj care aminteste prin multe din trasaturile sale de autorul insusi, Furie reprezinta „rafuiala“ lui Rushdie cu America zilelor noastre, ca si cu tot ce inseamna ea pentru noi cei de azi si, poate, pentru cei de maine. Laitmotivul romanului este chiar furia ce se revarsa din fiecare pagina: furie a eroului, a strazii, a unui intreg oras si a unei lumi intregi, furie dezlantuita care sufoca totul, impingand personajele la crima si la marturisiri frenetice.traducere de Vlad Russo
Despre Salman Rushdie
Scriitor englez de origine indiana (n. 1947), autor al mai multor romane si volume de eseuri care privesc lumea contemporana cu luciditate si uneori cu sarcasm. Absolvent al King's College, Cambridge, cu o diploma in istorie, Rushdie a lucrat zece ani in publicitate (pentru celebra firma Ogilvy & Mather), incepand sa scrie proza inca de timpuriu. Si-a facut debutul editorial in 1975 cu romanul Grimus, iar intre 1981 si 1999 a primit nu mai putin de 22 de premii literare (Booker Prize for Fiction, Prix du meilleur livre etranger, Whitebread Novel Award etc.). A devenit celebru in lumea intreaga dupa sentinta de condamnare la moarte pronuntata impotriva lui de un tribunal islamic iranian in urma publicarii romanului Versetele satanice (1988), socotit blasfemiator. Opere: Grimus (roman, 1975) Midnight Children (roman, 1979, Booker Prize - 1981) Shame (roman, 1983) Jaguar Smile. A Nicaraguan Journey (eseuri, 1987) The Satanic Verses (roman, 1988) Imaginary Homelands (eseuri, 1991) East, West (povestiri, 1994) The Moor's Last Sigh (eseuri, 1994) The Ground Beneath her Feet (roman, 1999) Fury (roman, 2001) Step Across this Line (eseuri, 2003)
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Furie
 • An apariție: 2002
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 284
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 973-50-0280-9
 • ISBN-10: 973-50-0280-9
 • Colecție: Raftul întâi
 • Domeniu: literatură
 • Autor: Salman Rushdie

Noi apariții

Author Spotlight

Oliver Sacks

pagina autorului

OLIVER SACKS (9 iulie 1933 – 30 august 2015) s-a născut la Londra, într-o familie de medici, şi a studiat medicina la Queen's College, Oxford. La începutul anilor '60 s-a stabilit în Statele Unite, la San Francisco. Din 1965 a locuit la New York, unde a fost profesor de neurologie la Albert Einstein College of Medicine. Preocuparea sa constantă a fost lucrul cu pacienţii suferind de boli neurologice pentru a-i ajuta sa trăiască în condiţii cât mai apropiate de normalitate.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact