Închide Close

Editura Humanitas

A.E. Hotchner, Ernest Hemingway, Iubirile lui Hemingway povestite de el însuși

și consemnate de A.E. Hotchner

Traducere de Alexandru Macovescu

 

De-a lungul timpului, și mai ales în ultima parte a vieții, Hemingway i-a dezvăluit prietenului de încredere cu care mergea la vânătoare, la coride și la pescuit amănunte despre evenimentele care i-au marcat existența, dând la iveală o ipostază mai puțin cunoscută a marelui scriitor. Din cartea lui A.E. Hotchner aflăm despre viața romantică de la Paris, despre relația care i-a distrus prima căsnicie și despre tragedia de a fi iubit două femei în același timp, despre legăturile lui cu marii artiști și scriitori ai vremii, despre prietenia cu Scott Fitzgerald, despre întâlnirea cu frumoasa Josephine Baker, dar și despre cele două accidente aviatice cărora le-a supraviețuit ca prin minune. O carte despre aventură, greșeli, regrete și pierderea adevăratei iubiri; întrebarea care nu i-a dat pace în săptămânile dinaintea morții era: „Cum ştie un tânăr care se îndrăgostește pentru prima oară că aceasta va fi singura mare iubire a vieţii lui?“

Despre A.E. Hotchner

A.E. HOTCHNER (n. 1917), editor, romancier şi scenarist, este autorul faimoasei biografii Papa Hemingway (1966). Hotchner îl cunoaşte pe Ernest Hemingway în 1948; o prietenie strânsă îi va lega vreme de treisprezece ani, până la moartea scriitorului. A adaptat multe dintre romanele şi povestirile lui Hemingway pentru televiziune, teatru sau film. Romanele lui Hotchner The Man Who Lived at the Ritz şi Looking for Miracles, precum şi autobiografia King of the Hill au fost adaptate şi ecranizate.

Despre Ernest Hemingway

ERNEST HEMINGWAY s-a născut în 1899, în Oak Park, Illinois. Și-a început cariera de scriitor la un ziar din Kansas City, la vârsta de 17 ani. În 1918, după ce Statele Unite intră în Primul Război Mondial, se înrolează ca voluntar; va fi rănit în luptă şi decorat. Devine corespondent al ziarului Toronto Star. În 1921 se mută la Paris, împreună cu prima soție, Hadley Richardson. Aici îi cunoaşte pe marii artişti şi scriitori ai generației sale: F. Scott Fitzgerald, Gertrude Stein, Ezra Pound, Pablo Picasso, James Joyce. În această perioadă îi apare primul roman, Fiesta (The Sun Also Rises, 1926). Îşi petrece mare parte din timp în căutarea aventurii: merge la vânătoare în Africa, la coride în Spania, pescuieşte în Florida. Este reporter în timpul Războiului Civil din Spania şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Printre cele mai cunoscute romane ale sale se numără Bătrânul și marea, Pentru cine bat clopotele, Adio, arme, Zăpezile de pe Kilimanjaro, Sărbătoarea continuă. Primeşte Premiul Pulitzer în 1953 şi Premiul Nobel pentru Literatură în 1954. Se sinucide în 1961, în Ketchum, Idaho.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Iubirile lui Hemingway povestite de el însuși
 • Subtitlu: și consemnate de A.E. Hotchner
 • An apariție: 2019
 • Ediție: I
 • Pagini: 180
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-6349-8
 • Colecție: Memorii/Jurnale/Biografii
 • Domeniu: memorialistică & diaristică
 • Autor: A.E. Hotchner, Ernest Hemingway
 • Traducere: Alexandru Macovescu

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact