Închide Close

Editura Humanitas

Fernando Morais, Magul

Extraordinara viaţă a lui Paulo Coelho

„I-am spus lui Fernando lucruri pe care nu le-am spus nimănui... nici măcar mie însumi.“ (Paulo COELHO)

Paulo Coelho este un om universal, care a trezit interesul întregii lumi, cum puţini au făcut-o. O sută cincisprezece milioane de oameni i-au citit cărţile, îi fac cunoscute ideile, scrierile, viziunile. Un adevărat mag al sufletului, Paulo Coelho descoperă virtuţile răbdării şi ale bunăvoinţei omeneşti, ale nobleţii şi generozităţii, ale lepădării de sine şi, mai presus de toate, ale Dragostei universale.Paulo Coelho a experimentat şi a suferit el însuşi ca să atingă virtutea absolută a cunoaşterii de sine şi ca să descopere, în ultimă instanţă, calea supremei purificări.

Magul este o biografie în care Fernando Morais oferă cea mai cuprinzătoare privire de până azi asupra fascinantei existenţe şi creaţii a celui mai tradus scriitor în viaţă. Autorul a scris-o după mulţi ani de cercetare, în care a stat de vorbă, cu talent şi dăruire, cu toţi cei care-l cunosc pe Paulo Coelho. O poveste la care nici măcar cei mai creativi scenarişti n-ar putea să viseze.

Parteneri

Despre Fernando Morais

FERNANDO MORAIS s-a născut în Mariana-Minas Gerais, în 1946. Este jurnalist din 1961. A lucrat la redacţiile Jornal da Tarde, Veja, Folha de S. Paulo şi TV Cultura. A fost distins de trei ori cu Premiul „Esso" şi de patru ori cu Premiul „Abril" pentru Jurnalism. A fost deputat de stat timp de opt ani (pentru MDB - Movimento Demo¬crático Brasileiro-São Paulo şi apoi pentru PMDB (Partido de Movimento Democrático Brasileiro-São Paulo) şi secretar al Culturii (1988-1991) şi al Educaţiei (1991-1993) în statul São Paulo. Este autorul itinerarului pentru miniseriile documentare „Brazilia - cinci sute de ani şi cinci zile care au zguduit Brazilia", prezentate de canalul GNT/Globosat. A scris, printre alte cărţi, Transamazônica (Brasiliense, 1970, împreună cu Ricardo Gontijo şi Alfredo Rizutti), A Ilha (Alfa-Omega, 1975, reeditată de Companhia das Letras în 2001), Olga (Alfa-Omega, 1985, reeditată de Companhia das Letras în 1993), Chatô, o rei do Brasil (Companhia das Letras, 1994), Corações sujos (Companhia das Letras, 2000), Cem quilos de ouro (Companhia das Letras, 2002), Na toca dos Leões (Planeta, 2004) şi Montenegro (Planeta, 2006). Cărţile sale au fost traduse în nouăsprezece ţări. În 2001, Corações sujos a primit Premiul „Jabuti" pentru Cartea de Nonficţiune a Anului. În 2004, Olga a fost ecranizată de regizorul Jayme Monjardim, filmul fiind vizionat de peste cinci milioane de spectatori şi ales să reprezinte ţara la premiile Oscar din 2005. Este membru al Consiliului politic al ziarului Brasil de Fato şi al Consiliului superior al postului public latino-american de televiziune Telesur, cu sediul la Caracas, Venezuela. Este membru al Academiei de Litere din Mariana, unde ocupă loja nr. 13, care l-a avut ca prim titular pe preşedintele Tancredo Neves.

Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Magul
 • Subtitlu: Extraordinara viaţă a lui Paulo Coelho
 • An apariție: 2011
 • Ediție: I
 • Pagini: 650
 • ISBN: 978-973-50-2804-6
 • Colecție: în afara colecţiilor
 • Domeniu: memorialistică & diaristică
 • Autor: Fernando Morais
 • Traducere: Sfetcu Robertina

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact