Închide Close
Miron Constantinescu. O biografie

Editura Humanitas

Ștefan Bosomitu, Miron Constantinescu. O biografie

Din categoriile istorie

În colecția Ebook

EBOOK – EPUB / PDF

Sociolog marxist, figură centrală a nomenclaturii roşii în primul deceniu de după instaurarea Republicii Populare, Miron Constantinescu este una dintre figurile importante ale epopeii comunismului românesc. Cu toate că nu a avut anvergura politică a lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, a Anei Pauker sau a lui Nicolae Ceauşescu, Miron Constantinescu rămâne un personaj care apare, cu încăpăţânare parcă, în multe momente-cheie care au marcat istoria partidului comunist. Drept pentru care, istoria vieţii sale merită a fi cunoscută.

Despre Ștefan Bosomitu

ŞTEFAN BOSOMITU (n. 1982) este cercetător la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc din 2007. În 2011 a obţinut titlul de doctor în istorie la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi cu teza Miron Constantinescu – destinul unui intelectual angajat. A fost bursier Socrates–Erasmus la Université d’Angers, Franţa (2004–2005), şi fellow New Europe College (2011–2012). A făcut stagii de documentare la Angers (2010) şi la Paris (2012), a participat la diverse conferinţe naţionale şi internaţionale de specialitate (la Vilnius, Budapesta, Praga, Nantes, New York, Berlin), a publicat numeroase studii şi articole ştiinţifice în periodice de profil. Lucrări coordonate: Spectrele lui Dej. Incursiuni în biografia şi regimul unui dictator (împreună cu Mihai Burcea; Polirom, 2012), Între transformare şi adaptare. Avataruri ale cotidianului în regimul comunist din România (împreună cu Luciana Jinga; Anuarul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, vol. VIII, Polirom, 2013).

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Miron Constantinescu. O biografie
  • An apariție: 2014
  • Ediție: I
  • Format: EPUB/PDF
  • ISBN: 978-973-50-4729-0-X
  • Colecție: Ebook
  • Domeniu: istorie
  • Autor: Ștefan Bosomitu

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact