Închide Close
Teologie si imaginatia stiintifica

Editura Humanitas

Amos Funkenstein, Teologie si imaginatia stiintifica

Din categoriile ştiinţă, religie

În colecția Istoria ideilor

„Am petrecut multi ani incercand sa gasesc o modalitate de a defini cat se poate de exact diferitele aspecte ale tranzitiei de la modurile de gandire medievale la cele de la inceputurile epocii moderne in diferite domenii ale cunoasterii... In timpul studiului, mi-am dat seama nu numai de legaturile dintre teologie si stiinta, ci si de imprejurarea deosebita ca, pentru numerosi ganditori din secolul al XVII-lea, teologia si stiinta au fuzionat intr-un idiom, parte a unei adevarate teologii laice cum nu a existat niciodata inainte sau dupa aceea.“ Amos Funkenstein „Eseul lui Funkenstein apartine acelui gen de istorie intelectuala care se adreseaza fundamentelor metafizice ale stiintei moderne. Ca atare, se ocupa aproape exclusiv de afinitatile si tensiunile dintre idei. Iar ideile sUnt urmarite cu desavarsita maiestrie... Eliberarea de conceptiile naive ale continuitatii istorice ii permite lui Funkenstein sa se concentreze asupra unei exegeze fin nuantate apartinand acelor filozofi care intra in campul lui de observatie. Rezultatul: o lucrare plina de discernamant si eruditie.“ J.H. Brooke The Times Higher Education Supplementtraducere de Walter Fotescu
Despre Amos Funkenstein
Istoric israelian de mare originalitate si eruditie, Amos Funkenstein (1937–1995) a studiat la Universitatea Ebraica din lerusalim, iar in 1965 si-a sustinut teza de doctorat la Freie Universitat din Berlin (unul dintre primii studenti evrei care au obtinut doctoratul in Germania dupa al doilea razboi mondial). A tinut cursuri de istorie si civilizatie iudaica la Stanford University si la University of California (Berkeley); a fost seful Catedrei de istoria si filozofia stiintei la Universitatea din Tel-aviv. A scris (in germana, ebraica, engleza si franceza) sapte carti si numeroase articole de istorie iudaica, medievala si istoria stiintei. Carti: Heilsplan und naturliche Ent wicklung (1965) Maimonides (1988) Intellectuals and Jews (1990) Perceptions of Jewish History (1993; trad. germ., 1995) s.a.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Teologie si imaginatia stiintifica
 • An apariție: 1998
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 376
 • Format: 15x22,5 cm
 • ISBN: 973-28-0774-1
 • ISBN-10: 973-28-0774-1
 • Colecție: Istoria ideilor
 • Domeniu: ştiinţă, religie
 • Autor: Amos Funkenstein

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact