Închide Close
Viata Sfantului Pavel

Editura Humanitas

Alain Decaux, Viata Sfantului Pavel

Din categoriile religie, istorie

În colecția în afara colecţiilor

"Un personaj magnific. Nebun intru Christos. Tulburator prin credinta-i ardenta. Deconcertant prin contradictiile sale. Prigonitor nemilos al crestinilor -- metodele sale prefigurandu-le pe cele ale politiilor politice din secolul al XX-lea --, il recunoaste pe Fiul lui Dumnezeu cand, pe Drumul Damascului, Isus i se adreseaza direct. Apostol autoproclamat. Mistic si strateg. Imprevizibil. Suferind cumplit cand convingerile ii sunt puse la indoiala, dar neacceptand sa renunte la vreuna dintre ele. Singurul care a inteles ca, pentru a avea viitor, crestinismul trebuie sa se adreseze in primul rand non-evreilor. Epistolier grandios. Convertitor genial. Arhitect al crestinismului -- unii il considera intemeietorul crestinismului --, isi impune propria viziune despre Christos si elaboreaza, cu mult inainte ca Evangheliile sa fi fost scrise, legile care vor guverna Biserica. Atat de redutabil imi parea subiectul, incat am ezitat douazeci de ani sa-i consacru o carte. L-am cautat pe Pavel pe rutele pe care le-a urmat, de la Tars la Ierusalim, din Antiohia in Cipru, din Anatolia in Grecia si pana la Roma, unde si-a gasit moartea. L-am vazut incarcerat, torturat, lapidat, decapitat din ordinul luiu Nero. Uneori m-a derutat, adica exasperat. Niciodata nu m-am indoit c-a fost unic." (Alain Decaux)traducere si note deTheodor Rogin
Despre Alain Decaux
Alain Decaux (n. 1925), important istoric si literat francez, a urmat studii de drept inainte de a se consacra jurnalismului si vocatiei sale istorice. Fondator, director si colaborator la diferite reviste (L'Histoire pour tous, Historia Magazine, Le Figaro litteraire), s-a lansat si in aventura radioului si a televiziunii. Din 1951, a putut fi ascultat si vazut in emisiuni ce au marcat publicul, precum La Tribune de l'histoire, La Camera explore le temps sau Alain Decaux raconte. Dar acest om foarte cultivat, care si-a dorit sa ofere celorlalti posibilitatea de a intelege cum se cuvine istoria, nu s-a marginit la atat. Este de asemenea autorul a numeroase lucrari, precum Histoire des Francais (Perrin, 1972), C'etait le XX-eme siecle (Perrin et Pocket, 1996-1999), Dossiers secrets de l'histoire (Perrin, 1966; trad. rom.: Dosarele secrete ale istoriei, Editura Politica, 1970) sau La Revolution de la Croix: Neron et les chretiens (Perrin, 2007) si al unor piese de teatru. Ales in 1979 membru al Academiei Franceze, a fost din 1988 pana in 1991 ministru delegat insarcinat cu francofonia.
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Viata Sfantului Pavel
 • An apariție: 2007
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 364
 • Format: 13x20 cm
 • ISBN: 978-973-50-1686-9
 • ISBN-10: 978-973-50-1686-9
 • Colecție: în afara colecţiilor
 • Domeniu: religie, istorie
 • Autor: Alain Decaux

Noi apariții

Author Spotlight

Oliver Sacks

pagina autorului

OLIVER SACKS (9 iulie 1933 – 30 august 2015) s-a născut la Londra, într-o familie de medici, şi a studiat medicina la Queen's College, Oxford. La începutul anilor '60 s-a stabilit în Statele Unite, la San Francisco. Din 1965 a locuit la New York, unde a fost profesor de neurologie la Albert Einstein College of Medicine. Preocuparea sa constantă a fost lucrul cu pacienţii suferind de boli neurologice pentru a-i ajuta sa trăiască în condiţii cât mai apropiate de normalitate.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact