Închide Close
Vremea loctiitorilor

Editura Humanitas

Ardian-Christian Kuciuk, Vremea loctiitorilor

Ardian-Christian Kuciuk are doua patrii literare, glorificate de el in ceea ce scrie. Pentru Albania simte responsabilitatea pe care o ai fata de locul nasterii si al primelor cuvinte. Romania este o optiune spirituala pe care nu ar schimba-o cu nimic altceva. Venit dintr-un taram oglindit in miticul Ohrid si dintr-o mutilanta, salbatica represiune ideologica, istoria prozei lui este, de fapt, triumful unui talent urias. La treizeci si trei de ani abia impliniti, este constient ca Dumnezeu nu tine decat cu "cei care merg pana la capat". Aceste pagini s-au nascut in urma unor lungi dialoguri la Bistroul Mofturi. De ce spiritualitatea albaneza? Din mai multe motive. Pentru ca am avut interlocutor un scriitor de exceptie. Pentru ca Albania cea de numai 29 000 de kilometri patrati a dat lumii valori incontestabile. Pentru ca cincizeci de ani nu s-a stiut aproape nimic despre ea, desi era pe harta Europei si a Balcanilor. Pentru ca nu s-a lasat ingenuncheata si a luptat sa supravietuiasca spiritual. Bine ai venit in literatura romana, Ardian-Christian Kuciuk! Iolanda Malamen
Despre Ardian-Christian Kuciuk
Ardian-Christian Kuciuk are doua patrii literare, glorificate de el in ceea ce scrie. Pentru Albania simte responsabilitatea pe care o ai fata de locul nasterii si al primelor cuvinte. Romania este o optiune spirituala pe care nu ar schimba-o cu nimic altceva. Venit dintr-un taram oglindit in miticul Ohrid si dintr-o mutilanta, salbatica represiune ideologica, istoria prozei lui este, de fapt, triumful unui talent urias. La treizeci si trei de ani abia impliniti, este constient ca Dumnezeu nu tine decat cu „cei care merg pana la capat“.
Alte Detalii

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact