Închide Close

Editura Humanitas Fiction, literatură

Care Santos, Voi merge pe urmele pașilor tăi

Care Santos a primit, pentru romanele ei, prestigioasele premii Ramon Llull și Nadal.

Trecutul de noi depinde. Noi alegem ce să facem cu el. În viața Reinei Gené, eroina din Tot binele și tot răul, trecutul irupe sub forma unei scrisori de la un necunoscut.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Yōko Ogawa,
Poliția Memoriei

American Book Award 2020

„O capodoperă ce poate fi citită ca fabulă, alegorie, avertisment, sau revelație, o carte care ne face să vedem lumea diferit.“ — The Guardian

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Mario Vargas Llosa,
Conversaţie la Catedrala

După cum au subliniat criticii, prin această carte Llosa a izbutit să dea viață romanului total. La peste cincizeci de ani de la publicare, romanul său are o arhitectură amplă și măreția unei catedrale.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Laura Lindstedt,
Prietena mea Natalia

„Derrida se întâlnește cu Anaïs Nin… Un roman impudic și seducător.“ — Kirkus Reviews

„Ședințele de psihoterapie sunt o sărbătoare a literaturii și artei. Natalia joacă un joc intelectual despre însușirea poveștilor.“ — Het Parool

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Susan Choi,
Exercițiu de încredere

National Book Award for Fiction 2019

„O adevărată provocare pentru minte... Un roman despre manipularea inerentă oricărei forme de narațiune – sclipitor.“ — New York Magazine

Detalii despre carte

Noi apariții

Evenimente

Bestseller

Author Spotlight

Ann Patchett

pagina autorului

ANN PATCHETT s-a născut în 1963 la Los Angeles, iar de la vârsta de șase ani a crescut în Nashville, Tennessee, unde locuiește și în prezent. Între 1981 și 1985 urmează cursurile de literatură de la Sarah Lawrence College, New York, începându-și cariera de scriitoare încă din studenție.

Recomandări

Editura Humanitas Fiction

Daniela Krien, Iubirea în caz de urgență

Voce unică a noii generații de scriitori germani, Daniela Krien a primit, în 2020, pentru opera sa în proză, Sächsischer Literaturpreis. În 2019, romanul Iubirea în caz de urgență a ocupat timp de trei săptămâni locul 1 pe lista de bestselleruri din Der Spiegel.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Matteo Strukul, Michelangelo ereticul

Între adevăr istoric și invenție narativă, romanul lui Matteo Strukul îl aduce în prim-plan pe Michelangelo Buonarroti într-un moment de tensiune cu Biserica și ne oferă imaginea fascinantă a unui oraș – Roma – și a unei lumi pline de conspirații și trădări, dar și de prietenie profundă și iubire. 

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Ismail Kadare, Dimineți la Café Rostand

Mai presus de toate, Dimineți la Café Rostand este o declarație de iubire față de Paris, Parisul visat în anii tinereții, la Tirana sau la Moscova, și Parisul real, unde Ismail Kadare a creat o mare parte a operei sale, și în același timp o profesiune de credință a scriitorului albanez, francez, european.

Detalii

În pregătire

Descoperă toate titlurile aflate în curs de apariție la Humanitas Fiction.

Vezi toate

Author Spotlight

Kate Morton

pagina autorului

KATE MORTON s-a născut în 1976 la Berri, în sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cele trei fete ale familiei. A studiat arta dramatică la Trinity College din Londra, audiind apoi un curs despre Shakespeare la Royal Academy of Dramatic Art din capitala britanică. 

Autori

Recomandări

Autorii Editurii Humanitas Fiction

Laura Imai Messina

LAURA IMAI MESSINA s-a născut la Roma în 1981 și este absolventă de Filologie a Universității Sapienza. La 23 de ani s-a transferat la Tōkyō pentru a-și perfecționa limba japoneză, hotărând apoi să se stabilească în Japonia.

Detalii
Alan Hlad

ALAN HLAD s-a născut în 1966 în West Virginia. A studiat economia la Bowling Green State University, dar în timpul colegiului a frecventat și cursuri de literatură și scriere creativă, urmând astfel o mai veche pasiune din copilărie și adolescență.

Detalii
Annette Hess

ANNETTE HESS s-a născut la Hanovra în 1967. A studiat pictura și designul interior, iar ulterior scrierea scenică la Universitatea de Arte din Berlin. A lucrat ca ziaristă și asistentă de programe și de regie, înainte de a se lansa într-o carieră de succes ca scenaristă.

Detalii

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact