Închide Close

Editura Humanitas Fiction, literatură

Precomandă
Alan Hlad, Lungul zbor spre casă

„Bazat pe povestea adevărată a Operațiunii Columba, gândită de Winston Churchill și desfășurată cu ajutorul a mii și mii de porumbei, Lungul zbor spre casă este un roman fascinant, de mare suflu epic, ce aduce un omagiu atâtor anonimi care au schimbat cursul istoriei.“ — El País
Livrare din 17 august.

(Pre)comandă acum

Editura Humanitas Fiction, literatură

George Saunders, Pastoralia

Destinat să devină unul dintre cele mai bune volume de povestiri ale anilor 2000, Pastoralia l-a ridicat pe George Saunders la rangul de „maestru care distilează haosul vremurilor pe care le trăim în ficțiune“ (Salon).

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Francesc Miralles, Biblioteca de pe Lună

Francesc Miralles ne invită în viitor, într-o fascinantă aventură pe Lună, unde magnatul excentric Kumar întemeiază prima colonie umană, Exovillage, menită să devină un centru turistic pentru milionarii lumii.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Eric-Emmanuel Schmitt, Félix și izvorul invizibil

„Una dintre cele mai emoționante povești din „Ciclul invizibilului“. — Le Pèlerin

„O parabolă optimistă, plină de culoare, poetică și spirituală, care readuce zâmbetul pe buze și redă încrederea în oameni și în viață.“ — Le Soir

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Roddy Doyle,
Zâmbește

Debutând ca o inofensivă cronică a consecințelor crizei vârstei a doua, Zâmbește este, de fapt, o tulburătoare confesiune. Victor Forde, protagonistul cărții, ajunge să descopere și să încerce să accepte adevărul despre anii copilăriei, marcați de o traumă profundă.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Yōko Ogawa, Înotând cu elefantul, în brațe cu pisica

Înotând cu elefantul, în brațe cu pisica este un roman al instantaneelor pline de lirism, stranietate și miracol. Yōko Ogawa continuă explorarea relației dintre maestru și discipolul-copil din Profesorul și menajera într-o simfonie a pasiunii împărtășite, dar și a sensibilității devoratoare.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Heather Morris,
Călătoria Cilkăi

O poveste dramatică despre supraviețuire și iubire care prezintă destinul tinerei Cilka Klein, unul dintre personajele cele mai puternice ale bestsellerului Tatuatorul de la Auschwitz.

Detalii despre carte

Noi apariții

Evenimente

Bestseller

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Recomandări

Editura Humanitas Fiction

Amos Oz, Din ce este făcut un măr?

Shira Hadad, editoarea israeliană a scriitorului, îl provoacă pe Amos Oz la un dialog fascinant prin temele pe care le abordează, dar mai ales prin faptul că înlesnește oglindirea nefiltrată a unei imagini de sine pe care acesta ne-o înfățișează cu o generozitate dezarmantă.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

James Salter, Tot ce este

Strălucitul roman al lui James Salter relevă, din perspectiva personajului Philip Bowman, marile șocuri și micile plăceri ale vieții. Scriitorul american povestește – și te acaparează astfel complet – istoria unui bărbat fără istorie.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Melanie Benjamin, Soția aviatorului

Bestseller Gaudeamus 2019

 

Când îl întâlnește pe faimosul Charles Lindbergh la o recepție de Crăciun dată de tatăl ei, ambasador al Statelor Unite în Mexic, Anne Morrow, studentă în ultimul an la un prestigios colegiu pentru fetele din lumea bună, nu bănuiește că viața i se va schimba spectaculos.

Detalii

În pregătire

Descoperă toate titlurile aflate în curs de apariție la Humanitas Fiction.

Vezi toate

Author Spotlight

Eric-Emmanuel Schmitt

pagina autorului

ERIC-EMMANUEL SCHMITT s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă cursurile prestigioasei École Normale Supérieure cu o diplomă în filozofie. Trei ani mai târziu obține titlul de doctor în filozofie. Debutează în 1991 cu o piesă de teatru, Noaptea de la Valognes.

Autori

Recomandări

Autorii Editurii Humanitas Fiction

Kate Morton

KATE MORTON s-a născut în 1976 la Berri, în sudul Australiei, fiind cea mai mare dintre cele trei fete ale familiei. A studiat arta dramatică la Trinity College din Londra, audiind apoi un curs despre Shakespeare la Royal Academy of Dramatic Art din capitala britanică. A urmat cursurile de literatură engleză de la University of Queensland, pe care le-a absolvit ca șefă de promoție.

Detalii
Eshkol Nevo

ESHKOL NEVO s-a născut la Ierusalim în 1971. A studiat copywriting la Colegiul Tirza Granot și psihologia la Universitatea din Tel Aviv. Astăzi deține cea mai mare școală privată de scriere creativă din Israel și este considerat mentorul unei generații de scriitori în formare.

Detalii
Care Santos

CARE SANTOS s-a născut în 1970, în oraşul Mataró din apropierea Barcelonei. A scris de la vârsta de opt ani, câştigând prima competiţie literară la 14 ani. A studiat mai întâi dreptul, urmând tradiţia familiei, iar apoi filologia la Universitatea Autonomă din Barcelona.

Detalii

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact