Închide Close
Pe viu despre Parintii Bisericii

Editura Humanitas

Cristian Badilita, Pe viu despre Parintii Bisericii

Din categoriile religie

În colecția Înţelepciune şi credinţă

Volumul de fata nu-si propune sa scoleasca, sa dadaceasca superior, ci sa prezinte o serie de convorbiri firesti cu patrologi din mai multe tari, care si-au dedicat zeci de ani citirii si descifrarii scrierilor patristice, facand uz de competente variate si dovedind interese variate si de multe ori contradictorii. Volumul nu este asadar o lectie, ci o calatorie impreuna, o calatorie la capatul careia se afla chiar inceputul: opera propriu–zisa a Parintilor, menita unei lecturi temeinice si cu adevarat folositoare sufletului.
Despre Cristian Badilita
Nascut, in 1968, in orasul Saveni, judetul Botosani. A absolvit Facultatea de limbi si literaturi straine, sectia limbi clasice, a Universitatii Bucuresti. Studii de teologie la Seminario Conciliar din Madrid. Doctor in istoria crestinismului timpuriu al Universitatii Paris IV-Sorbona cu o teza despre Les metamorphoses du mythe de l'Antichrist chez les Peres de l'Eglise (IIe siecle). Pregateste o lucrare despre biografiile religioase in antichitatea tarzie, in cadrul Institutului de cultura din Trento. Face parte din colectivul revistei internationale de patristica Adamantius (Pisa). Colaborari patristice si literare in Romania, Franta, Italia. Publicatii originale: Sacru si melancolie (eseu, Amarcord, 1997) Calugarul si moartea (studiu de patristica, Polirom, 1998) Tentatia mizantropiei. Stromate (jurnal, Polirom, 1999) Platonopolis sau impacarea cu filozofia (studii de patristica si filozofie, Polirom, 1999) Cartea micilor erezii (poeme, 1999) Regele cu o harfa in maini (poeme, Vinea, 2000) Nodul gordian (jurnal si eseuri, editia a II-a, Vinea, 2002) Manual de anticristologie (studiu de patristica, Polirom, 2002) Pe viu despre Parintii Bisericii (Humanitas, 2003) Editii si antologii: Socrate omul (Humanitas, 1996) Miturile lui Platon (Humanitas, 1996) Eliadiana, (Polirom, 1997 Traduceri comentate: Evanghelii apocrife, editia a III-a (Polirom, 2002) Trei apocrife ale Vechiului Testament (Polirom, 2000) Apocalipsa lui Ioan in traditia iudeo-crestina, in colaborare cu Petru Cretia (Humanitas, 1998) Evagrie Ponticul (Polirom, 1997) Patericul. Colectia alfabetica integrala (Polirom, 2003) etc. In pregatire: Jean Cassien entre Orient et Occident (avec Attila Jakab) 666. Les metamorphoses du mythe de l'Antichrist chez les Peres de l'Eglise (IIe-Ve siecles)
Alte Detalii
 • Categorie: carte
 • Titlu: Pe viu despre Parintii Bisericii
 • An apariție: 2003
 • Ediție: editia I
 • Pagini: 280
 • Format: 11x18 cm
 • ISBN: 973-50-0534-4
 • ISBN-10: 973-50-0534-4
 • Colecție: Înţelepciune şi credinţă
 • Domeniu: religie
 • Autor: Cristian Badilita

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact