Închide Close

Editura Humanitas

Radu Carp, Religie, politică şi statul de drept

Secvenţele unei acomodări

Din categoriile Știinţe sociale & politică

În colecția

„Nici pe departe nu am pretenţia de a fi epuizat toate felurile de abordare a politicii, religiei şi a cadrului care poartă numele stat de drept, în modul în care acestea ne-au însoţit prezentul. Am dorit să fiu doar un cronicar fidel al timpurilor noastre. Un cronicar care nu ezită să spună ce gândeşte şi să gândească înainte de a spune, un cronicar care foloseşte întregul bagaj avut la dispoziţie, de la verb la nota de subsol. Îmi doresc ca această carte să fie parcursă cu detaşare şi să nu fie privită drept ceea ce cu siguranţă nu este: un instrument prin care politica se desprinde din condiţia de obiect de studiu şi se transformă în interes partizan. Îmi doresc ca această carte să poată fi oricând recitită pentru a fi privită drept cronica umilă a unei perioade în care istoria s-a derulat într-un ritm alert, uneori chiar peste puterea noastră de înţelegere.“ (Radu CARP)

Despre Radu Carp

RADU CARP este profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București și director al Şcolii Doctorale de Ştiinţe Politice. Are un masterat în studii europene și relații internaționale la Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (1996) și este doctor în drept al Uni versității „Babeș-Bolyai“ (2002). Are numeroase colaborări și stagii de predare la universități prestigioase și a participat la proiecte de cercetare în colaborare cu mai multe instituţii. A publicat 15 volume, atât de autor, cât și colective. Ultimele cărţi publicate: Politograma: Incursiuni în vocabularul democraţiei (2015), Dreptul public: perspectiva comparată şi analiza politică – o intersecţie necesară (2015), Calea europeană a Republicii Moldova (2016). A mai publicat articole și capitole în volume colective în Austria, Belgia, Bulgaria, Germania, Lituania, Polonia, Republica Moldova, Olanda, SUA, Ucraina.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Religie, politică şi statul de drept
  • Subtitlu: Secvenţele unei acomodări
  • An apariție: 2013
  • Ediție: I
  • Pagini: 268
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 978-973-50-3942-4
  • Domeniu: Știinţe sociale & politică
  • Autor: Radu Carp

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact