Închide Close

Humanitas, Știință

Manfred Spitzer, Demența digitală. Cum ne tulbură mintea noile tehnologii

Folosind cele mai recente și importante studii științifice, psihiatrul și specialistul în neuroștiințe Manfred Spitzer investighează influența negativă pe care o pot avea mediile digitale asupra memoriei, puterii de concentrare și abilităților cognitive, în special ale tinerilor, iar cartea este un semnal de alarmă pentru părinți, profesori și politicieni.

Detalii

Editura Humanitas, Ştiinţă

Richard Muller, Acum. Fizica timpului

Citești cuvântul „acum” chiar acum, dar ce înseamnă el? Ce anume dă un caracter excepțional efemerului moment „acum”? Natura lui enigmatică i-a contrariat pe filozofi, teologi și fizicieni, de la Sfântul Augustin la Einstein și până în prezent.

Detalii

Editura Humanitas

Humanitas 30 de ani, Ai atâtea vieți câte cărți ai citit

Acum 30 de ani, la 1 februarie 1990, Gabriel Liiceanu înființa Editura #Humanitas. Cu această ocazie specială, lansăm campania aniversară „#Humanitas30deani – Ai atâtea vieți câte cărți ai citit”, în care autorii Humanitas fac o pledoarie pentru lectură.

Află mai multe

Noi apariții

Evenimente

Lansare – Maria Bucur, Mihaela Miroiu, Nașterea cetățeniei democratice

Vineri, 6 martie, ora 19, Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Rezervă un loc

Bestseller

Author spotlight

Gabriel Liiceanu

pagina autorului

Gabriel Liiceanu este unul dintre cei mai importanţi autori de „literatură personală“ din România de azi. În ultimul sfert de veac, cărţile sale au constituit repere pentru diferitele variante ale acestui tip de discurs.

Recomandări

Editura Humanitas

Ioana Pârvulescu, Inocenții

Poate că inocenţa e vârsta la care ar fi trebuit să rămânem pentru a da un dram de decenţă speciei umane. Cartea aceasta, frumoasă ca un basm adevărat, este povestea unei lumi de copii în care „căderea“ n-a avut încă loc. Citind-o, ne legănăm cu gândul că am fi putut fi altfel. E o bunătate în aceste pagini, care trezeşte în noi nostalgia unei lumi pierdute.

Detalii

Editura Humanitas

Andreea Răsuceanu, Corina Ciocârlie, Dicţionar de locuri literare bucureştene

Dicţionarul de locuri literare bucureştene explorează toposuri şi legende urbane privite cu ochii, bătute cu pasul şi întipărite în memoria personajelor: Calea Victoriei, Strada Mântuleasa, Craii de Curtea-Veche, Şoseaua Virtuţii, Calea Văcăreşti, Hotel Universal, Gara de Est… Dincolo de nomenclatorul străzilor, sunt repertoriate monumente ...

Detalii

Editura Humanitas

Lucian Boia, Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)

Îmi propun să trec în revistă câteva mari întrebări pe care oamenii și le-au pus – și nu încetează să și le pună – generație după generație. Sunt întrebările fundamentale privitoare la condiția umană. Ele continuă, în mare parte, să rămână fără răspuns, sau, și mai derutant, primesc adesea, din belșug, răspunsuri multiple și contradictorii. 

Detalii

În pregătire

Descoperă titlurile în curs de apariție.

Vezi toate

Author Spotlight

Thierry Wolton

pagina autorului

Thierry Wolton (n. 1951) este jurnalist, scriitor și istoric, profesor la École Supérieure de Commerce din Paris. E preocupat în mod special de istoria regimurilor comuniste, de Războiul Rece și de influența sovietică în Occident.

Autori

Recomandări

Autorii Editurii Humanitas

Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert (n. 1969 în Waterbury, Connecticut; studii de științe politice la New York University) a devenit celebră odată cu apariția volumului autobiografic Mănâncă, roagă-te, iubește (2006), megabestseller internațional

Detalii
Radu Vancu

Radu Vancu (n. 13 iulie 1978, Sibiu) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. Este conferenţiar la aceeaşi facultate şi redactor la revistele Transilvania şi Poesis internaţional. 

Detalii
Oliver Jens Schmitt

Oliver Jens Schmitt este profesor de istorie sud-est-europeană la Universitatea din Viena. Născut în Elveţia, la Basel, în 1973, a studiat bizantinistică, neoelenistică şi istorie esteuropeană în oraşul natal, precum şi la Viena ...

Detalii

Editura Humanitas pe Social Media

contact