Închide Close

Editura Humanitas Fiction, literatură

Precomandă
Eddy de Wind,
Auschwitz, ultima stație

O relatare extraordinară în care atrocitățile, suferința și degradarea fizică și morală se îmbină cu solidaritatea și încrederea, consemnată aproape în timp real.
Livrare din 20 ianuarie.

(Pre)comandă în Libhumanitas.ro

Editura Humanitas Fiction, literatură

Italo Svevo,
Viitorul amintirilor

Literatura ca vehicul al supraviețuirii, memoria și visul, spațiul și timpul în geografia personală, erosul și, nu în ultimul rând, exploatarea unor elementele camuflate de autobiografie situează proza scurtă sveviană la nivelul marilor sale romane.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

David Mitchell,
Conacul Slade

„Greu de imaginat o poveste despre supranatural mai șlefuită și mai terifiantă. Una dintre puținele mari.“ — STEPHEN KING

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Ludmila Ulițkaia,
Cazul doctorului Kukoțki

Cazul doctorului Kukoțki este saga unei generații și o explorare îndrăzneață a memoriei, medicinei, eticii, misticismului și iubirii.“ — Foreword Reviews

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Melanie Benjamin,
Doamna de la Ritz

Un roman captivant bazat pe extraordinara poveste reală a unei americance căsătorite cu directorul de la Ritz, Blanche Auzello, implicată în lupta clandestină a Rezistenței franceze în timp ce juca rolul de gazdă primitoare pentru ofițerii nemți.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, memorialistică

Isabel Allende,
Ce vrem noi, femeile?

Isabel Allende plonjează în adâncurile memoriei și ne oferă o carte emoționantă, dar îmbibată de umorul său caracteristic, despre relația cu feminismul și condiția de femeie, o pledoarie pentru viața care trebuie trăită, simțită și savurată cu deplină intensitate.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Núria Pradas,
Aroma timpului

„Subiectul romanului pe care îl citiți este inspirat, parțial, din realitate, mai ales în privința creării unuia dintre cele mai emblematice parfumuri ale secolului XX: Chanel No 5.“ — NÚRIA PRADAS

Detalii despre carte

Noi apariții

Evenimente

13 ianuarie 2021, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Conacul Slade de David Mitchell

22 noiembrie 2020, Editura Humanitas Fiction

Online&live, lansare – Ce vrem noi, femeile? de Isabel Allende

Calendar

Bestseller

Author Spotlight

Maja Lunde

pagina autorului

MAJA LUNDE este una dintre cele mai importante voci ale literaturii norvegiene actuale, ale cărei cărți s-au vândut în lume în peste trei milioane de exemplare. S-a născut în 1975 și a crescut la Oslo, unde locuiește și în prezent cu soțul ei și cei trei copii. A studiat la Universitatea din Oslo mai întâi literatura și psihologia, apoi și-a luat masteratul în media și comunicare, cu specializare în istoria filmului.

Recomandări

Editura Humanitas Fiction

Colson Whitehead, Băieții de la Nickel

Băieții de la Nickel este „o explorare cutremurătoare a abuzurilor dintr-o școală de corecție din Florida în anii segregării rasiale, în esență, o poveste impresionantă despre perseverență, demnitate și împăcare cu sine“ – motivația juriului Pulitzer 2020.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Ji-min Lee, Eu și Marilyn

Ficțiune istorică și poveste de dragoste cu elemente de roman de spionaj, Eu și Marilyn surprinde tragedia Războiului Coreean, numit „războiul uitat“. În februarie 1954, la șase luni după armistițiu, Marilyn Monroe este invitată să țină câteva concerte la Seul în fața trupelor americane.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Grigori Slujitel, Zilele lui Savelie

Prefațat cu entuziasm de Evgheni Vodolazkin și încununat în Rusia cu două mari premii, Zilele lui Savelie este un roman al pierderii și despărțirii, dar și al iubirii și frumuseții etern supraviețuitoare.

Detalii

În pregătire

Descoperă toate titlurile aflate în curs de apariție la Humanitas Fiction.

Vezi toate

Author Spotlight

Romain Gary

pagina autorului

Scriitor (romancier, eseist, autor de memorii), aviator, diplomat, regizor, scenarist, ROMAIN GARY, pe numele adevărat Roman Kacew, s-a născut pe 8 mai 1914 la Vilnius într-o familie evreiască și a crescut la Varșovia, unde mama sa l-a botezat catolic. În 1928 s-a stabilit în Franța. A studiat Dreptul la Aix-en-Provence și Paris.

Autori

Recomandări

Autorii Editurii Humanitas Fiction

Melanie Benjamin

Născută pe 24 noiembrie 1962 la Indianapolis, MELANIE BENJAMIN a studiat la Indiana University, Indianapolis. În 1988 s-a căsătorit cu Dennis Hauser, au împreună doi copii și locuiesc la Chicago. Cu numele Melanie Hauser a publicat povestiri în In Posse Review și The Adirondack Review, una câștigând în 2001 un concurs de proză scurtă.

Detalii
Francesc Miralles

Scriitor, jurnalist și muzician, FRANCESC MIRALLES s-a născut în 1968 la Barcelona. A urmat inițial cursuri de jurnalism la Universitatea Autonomă din Barcelona, abandonate după patru luni, apoi de filologie engleză, la care a renunțat pentru a călători, și astfel a ajuns să trăiască o vreme în Croația și Slovenia în timpul războiului iugoslav.

Detalii
Yōko Ogawa

Scriitoarea japoneză Yōko OGAWA s-a născut pe 30 martie 1962 în Okayama. A absolvit cursurile de literatură anglo-americană și de scriere creativă ale Universității Waseda și în prezent trăiește în Ashiya, Hyōgo. A publicat peste 20 de opere de ficțiune și nonficțiune.

Detalii

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact