Închide Close

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Eric-Emmanuel Schmitt
Soare întunecat

După ce a supraviețuit Potopului și a descoperit Babelul și civilizația mesopotamiană, Noam, eroul nemuritor al impresionantei serii romanești Străbătând secolele, ajunge pe meleagurile piramidelor, în perioada de glorie a Egiptului antic.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

James D. Shipman
Dincolo de sârma ghimpată

În toamna anului 1944, un grup de prizonieri de la Auschwitz-Birkenau, ajutați de câteva deținute din lagărul femeilor, plănuiesc să arunce în aer crematoriile și camerele de gazare. Pornind de la fapte reale și o amplă documentare, James D. Shipman reușește să redea cu instrumentele ficțiunii acest episod extraordinar.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

David Foenkinos
Numărul 2

În anul 1999 începeau audițiile pentru rolul lui Harry Potter, iar cel care urma să fie ales avea să devină celebru în întreaga lume. Sute de actori au fost audiați. În cele din urmă, au rămas doar doi. Acest roman spune povestea celui care nu a fost ales.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Yaniv Iczkovits
Nimeni nu părăsește Palo Alto

Ceea ce începe ca o poveste polițistă continuă ca o satiră a societății contemporane și a celor pe care îi lasă în urmă, iar Nimeni nu părăsește Palo Alto, o magistrală construcție polifonică, este, în toate ipostazele sale, romanul absenței materne.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Natsuko Imamura
Fata care s-a transformat în bețișoare

„Trei povestiri despre chipurile iubirii, despre inocență și suferință. Odată ce ai intrat în lumile cărora le dă viață Natsuko Imamura, e greu să le mai uiți.“ — asajikan.jp

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, Literatură

Paulo Coelho
Fii ca râul care curge

Fii ca râul care curge reprezintă șapte ani de călătorii, întâlniri și lecturi, fiecare aducând o nouă nuanță în tabloul complex al vieții. Coelho își reconstituie drumul parcurs, oferindu-ne o distilare prețioasă a filozofiei sale.

Detalii despre carte

Noi apariții

Evenimente

28 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Numărul 2 de David Foenkinos

21 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Soare întunecat de Eric-Emmanuel Schmitt

14 februarie 2024, Editura Humanitas Fiction

Lansare – Concert la sfârșit de iarnă de Ismail Kadare

Calendar

Bestseller

Author Spotlight

Cormac McCarthy

pagina autorului

CORMAC MCCARTHY s-a născut în Providence, Rhode Island, în 1933. Studiază, timp de doi ani, artele liberale la Universitatea din Tennessee, iar în 1953 se înrolează în aviația militară a SUA, petrecând doi ani în Alaska. Nu își termină studiile pentru că se mută la Chicago, unde scrie primul său roman, The Orchard Keeper.

Recomandări

Editura Humanitas Fiction

Fiona Davis, Palatul Magnolia

Palatul Magnolia rescrie istoria unui reper al New Yorkului și al lumii artei: Muzeul Frick. Fiona Davis insuflă viață capodoperelor din Colecția Frick, transformându-le în personaje-cheie în descifrarea unui mister care dăinuie, din anii 1920, mai bine de patru decenii.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Zülfü Livaneli, Neliniște

Dând glas popoarelor, credințelor, istoriei și poveștilor care au străbătut Levantul de-a lungul secolelor, Neliniște este o meditație tulburătoare despre natura umană, care propune un dialog plin de compasiune între trecutul și prezentul acestor ținuturi.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Laura Imai Messina, Viețile secrete ale culorilor

Viețile secrete ale culorilor ne restituie o imagine fermecătoare a ritualurilor și a ceremoniilor tradiționale nipone într-o poveste de iubire, delicată precum o stampă, între o tânără cu darul de a vedea culori imperceptibile altora și un bărbat care învață să le recunoască prin descrierile ei.

Detalii

În pregătire

Descoperă toate titlurile aflate în curs de apariție la Humanitas Fiction.

Vezi toate

Author Spotlight

Jay Parini

pagina autorului

JAY PARINI s-a născut în 1948, în Pittston, Pennsylvania. După studii de filologie și un doctorat obținut în 1975 la University of St. Andrews, în Scoția, devine profesor de limba engleză și predă vreme de șapte ani la Darmouth College din New Hampshire, Hanover.

Autori

Recomandări

Autorii Editurii Humanitas Fiction

Nikola Scott

NIKOLA SCOTT s-a născut în 1973 la Kiel, în Germania, și și-a făcut studiile universitare la Tübingen. Fiind fascinată de cărți încă de la o vârstă fragedă, după absolvire a plecat întâi la New York, apoi la Londra, pentru a-și construi o carieră în dome­niul editorial.

Detalii
James D. Shipman

JAMES D. SHIPMAN s-a născut în vestul Americii de Nord și și-a început cariera de scriitor publicând proză scurtă și poezie încă din anii când studia Istoria la University of Washington. Pe lângă licența în istorie, a urmat și absolvit Dreptul la Gonzaga University.

Detalii
Irene Solà

Născută în 1990, în Malla, un sat cu 200 de locuitori, la 60 de kilometri de Barcelona, IRENE SOLÀ este licențiată în Belle Arte la Universitatea din capitala Cataluniei. A revenit în satul natal după un an petrecut în Islanda și șase ani în Marea Britanie.

Detalii

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact