Închide Close

Editura Humanitas Fiction, literatură

Precomandă
Guzel Iahina,
Trenul spre Samarkand

Anul 1923. Combatantul forțelor de tineret Deev primește misiunea de a transporta cu trenul 500 de copii din înfometatul oraș Kazan până în Samarkandul mai îndestulat. Astfel începe o călătorie fabuloasă...

Livrare gratuită din data de 1 noiembrie.

(Pre)comandă în Libhumanitas.ro

Editura Humanitas Fiction, literatură

Care Santos, Voi merge pe urmele pașilor tăi

Care Santos a primit, pentru romanele ei, prestigioasele premii Ramon Llull și Nadal.

Trecutul de noi depinde. Noi alegem ce să facem cu el. În viața Reinei Gené, eroina din Tot binele și tot răul, trecutul irupe sub forma unei scrisori de la un necunoscut.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Yōko Ogawa,
Poliția Memoriei

American Book Award 2020

„O capodoperă ce poate fi citită ca fabulă, alegorie, avertisment, sau revelație, o carte care ne face să vedem lumea diferit.“ — The Guardian

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Mario Vargas Llosa,
Conversaţie la Catedrala

După cum au subliniat criticii, prin această carte Llosa a izbutit să dea viață romanului total. La peste cincizeci de ani de la publicare, romanul său are o arhitectură amplă și măreția unei catedrale.

Detalii despre carte

Editura Humanitas Fiction, literatură

Laura Lindstedt,
Prietena mea Natalia

„Derrida se întâlnește cu Anaïs Nin… Un roman impudic și seducător.“ — Kirkus Reviews

„Ședințele de psihoterapie sunt o sărbătoare a literaturii și artei. Natalia joacă un joc intelectual despre însușirea poveștilor.“ — Het Parool

Detalii despre carte

Noi apariții

Evenimente

Bestseller

Author Spotlight

Guzel Iahina

pagina autorului

GUZEL IAHINA s-a născut în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică. A lucrat în relații publice, publicitate și marketing și a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc.

Recomandări

Editura Humanitas Fiction

Care Santos, Voi merge pe urmele pașilor tăi

Trecutul de noi depinde. Noi alegem ce să facem cu el. În viața Reinei Gené, eroina din Tot binele și tot răul (roman apărut în „Raftul Denisei“ în 2019), trecutul irupe sub forma unei scrisori de la un necunoscut și o obligă să pornească în căutarea adevărului despre moartea tatălui ei.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Yōko Ogawa, Poliția Memoriei

Romanul distopic al lui Yōko Ogawa – povestea unei tinere femei care, luptând să-și continue cariera de scriitoare pe o insulă unde obiectele dispar, ajunge să pună în aplicare un plan nebunesc de salvare a editorului ei, vânat de Poliția Memoriei – a fost o revelație prin traducerea în engleză din 2019.

Detalii

Editura Humanitas Fiction

Laura Lindstedt, Prietena mea Natalia

Laura Lindstedt, deținătoarea importantului premiu literar Finlandia, ajunge în colecția „Raftul Denisei“ cu un roman provocator și dezinhibat despre sexualitatea exacerbată a unei tinere, care – printr-un discurs intermitent, ce ne parvine prin ricoșeu – amintește uneori de Molly Bloom, iar alteori de Anais Nin din Incest.

Detalii

În pregătire

Descoperă toate titlurile aflate în curs de apariție la Humanitas Fiction.

Vezi toate

Author Spotlight

Anthony Doerr

pagina autorului

Născut la 27 octombrie 1973 la Cleveland, Ohio, ANTHONY DOERR a absolvit Bowling Green State University. Primul său volum de povestiri, The Shell Collector, apărut în 2002, se bucură de un succes remarcabil, primind mai multe premii: Barnes & Noble Discovery Prize, Rome Prize, New York Public Library’s Young Lions Fiction Award.

Autori

Recomandări

Autorii Editurii Humanitas Fiction

Etgar Keret

ETGAR KERET s-a născut pe 20 august 1967, la Tel Aviv, în familia unor evrei supraviețuitori ai Holocaustului. Este unul dintre cei mai reprezentativi scriitori israelieni contemporani, scenarist, regizor și autor de benzi desenate.

Detalii
Akira Mizubayashi

Scriitorul japonez de expresie franceză AKIRA MIZUBAYASHI s-a născut în 1951. După studii la Universitatea din Tokyo, a plecat în Franța în 1973 și a urmat o pregătire pedagogică la Montpellier pentru a deveni profesor de limba franceză.

Detalii
Maria Stepanova

MARIA STEPANOVA s-a născut în 1972 la Moscova. Este poetă, prozatoare și eseistă, și una dintre cele mai influente figuri ale vieții literare contemporane din Rusia. A absolvit Institutul de Literatură A.M. Gorki în 1995.

Detalii

Editura Humanitas Fiction pe Social Media

contact